Plaer culinari: és temps d’eriçons de mar

Amb l’arribada del fred, els amants del marisc se’ls fa la boca aigua perquè saben que s’enceta el temps per degustar una bona ració de  Garotes o Garoines, altres denominacions amb les quals es coneix als popularment coneguts com a eriçons de mar. A la nostra cuina, i en plena temporada, que comença al novembre i s’allarga fins el mes d’abril, els eriçons guanyen un protagonisme indiscutible.

img-20160930-wa0017

Encara que sembli pel seu aspecte un producte difícil de treballar, no és així. Tot i les pues, és agraït i fàcil de preparar perquè, facis com ho facis, sempre reserva un punt de gust a mar que el fa molt característic i autèntic. De fet, la periodista Julio Camba, en el seu llibre El Arte de comer, assegura que “no hi ha cap marisc que sintetitzi el mar d’una manera tan perfecte com l’eriçó de mar”.

goraines

 

A més a més, és un tast típic entre els pescadors de la Mediterrània. Les goraines són capaces de seduir quasi tots els paladars, en cru o cuinades, des de la Costa Brava i fins a Cadis. I també tenen adeptes repartits a l’Atlàntic, des d’Irlanda fins a les Canàries. Per a molts, i també per a nosaltres, els eriçons de mar més apreciats són els gallecs, que destaquen per un sabor encara més intens.

Si mai n’heu tastat un plat, heu de saber que, darrere el sabor exquisit, tirant a dolç que es fon amb el sabor salat del oceà, les garotes tenen un alt contingut nutrient en ferro, proteïnes i iode. A El Hogar Gallego ens encanta treballar amb aquest producte exquisit perquè ens dóna múltiples opcions, totes elles delicioses! A què esperes per gaudir d’un bon plat d’eriçons de mar amb nosaltres?