Efectivament, comença la temporada de bolets i en El Hogar Gallego els podràs degustar de mil maneres. Arriba el moment més esperats pels aficionats, pels cuiners i, per descomptat pels comensals que gaudeixen d’aquest petit aliment que ens dóna la mare terra.
Si ets aficionat a degustar bolets, volem compartir amb tu algunes curiositats d’aquest aliment tan típic de la tardor.
- Pocs productes tenen tants noms com els bolets. De fet, al nostre país conviuen diferents paraules, moltes d’elles, provenen del planter català o euskera on la tradició per cuinar-les es remunta molts segles enrere.
- Si us agrada anar a buscar bolets, us aconsellem fer-ho de la mà d’algú expert per evitar errors de principiants. Per evitar ensurts, cal agafar bolets que es coneguin al 100%. Al recollir-los, cal tallar-los arran de terra, tapar amb terra i dipositar el bolet a una cistella de vímet perquè les espores vagin caient a terra.
- Si has comprat bolets al mercat, gaudeix d’ells primer amb el nas: fan olor de muntanya, a terra mullada, a molsa … és una experiència única!
Els bolets més comuns a la cuina
Com ja hem comentat, hi ha infinitat d’espècies de bolets que són ideals per al consum humà però és ben cert que algunes que són les estrelles en el seu gènere.
- Boletus edilus: Aquest bolet no ha de remullar-se perquè mantingui la seva aroma.
- Bolet de card: Neix de les arrels dels cards morts i és molt saborós i carnós. Ideal amb uns daus de pernil i alls tendres.
- Rovelló: Té un sabor i una olor lleugerament afruitada. Perfecte per cuinar a la planxa, simplement amb un raig d’oli, sal, all i julivert picats.
- Cama-sec: Acompanya’l amb patates o pasta i, per descomptat, en risotto.
- Cantarela: Té una carn groga i ferma, un gust suau, i una aroma molt afruitat. És ideal per acompanyar carns i està exquisit amb ou.
- Ous de rei: Bolet conegut també com ou de rei, rovell d’ou o amanita dels cèsars. L’ou de rei és un bolet especial també a la cuina, amb un gust exquisit que recorda més al marisc que als bolets i té una fantàstica textura de mantega.
Com es mengen?
Hi ha bolets que poden consumir-se en cru però altres s’han de cuinar perquè la calor elimina certes substàncies tòxiques. Moltes d’elles, s’ofereixen com a plat principal i algunes altres com a acompanyament.
A casa nostra tenim plats tan exquisits com:
- Carpaccio d’ous de reig amb parmesà i tòfona
- Ceps a la planxa amb emulsió de cibulet
- Saltejat de sepietes i ceps
- Calamarsets de costa amb ous de reig
Així que ja sabeu, si voleu gaudir d’uns bolets de qualitat i cuinats de manera experta, no oblideu reservar a casa nostra. Estarem encantats de assessorar-vos perquè gaudiu al 100% del plaer de menjar uns bolets de temporada deliciosos!