El tomàquet, l’ingredient estrella de la cuina mediterrània

El tomàquet s’ha guanyat a pols el títol del vegetal més versàtil de la cuina espanyola i si el tenim en conserva podem gaudir tot l’any d’aquest fruit. El tomàquet porta cinc segles present a la gastronomia espanyola i s’ha convertit en un dels ingredients clau de la Dieta Mediterrània, un imprescindible del nostre rebost, sobretot a l’estiu.

Si voleu tastar els tomàquets de VERITAT, com els d’abans, a El Hogar Gallego disposem de tres varietats seleccionades per als nostres clients que faran les delícies dels vostres paladars perquè hem escollit les varietats que recuperen els clàssics, un exercici que ens està permetent tornar a oferir-vos el sabor que sempre ha caracteritzat a aquest producte. Tomàquet, una mica de sal Maldon i un toc d’oli d’oliva verge, i ja tenim un gran plat.

Quines varietats hem seleccionat? 

  • Tomàquet de Barbastro:  El tomàquet rosa de Barbastro és una varietat que ve d’un poble de la província d’Osca, a Aragó. El tomàquet rosa de Barbastro és un tomàquet gran molt carnós i amb una pell fina, amb prou feines té llavors, és dolç i és poc molt àcid. ​ El seu color, tal com indica el seu nom, té una tonalitat rosada en lloc del vermell intens que solen tenir altres varietats de tomàquet. A més de per el seu color, destaca per la seva grandària, que sol ser bastant més gran que la majoria.

 

  • Tomàquet ‘Feo’ de Tudela: És un tomàquet antic de la varietat Marmande que es conrea sobretot en la ribera de Navarra. Un tomàquet que té el sabor que ha de tenir i fa l’olor que ha de fer, a tomàquet. De carn sucosa amb color que varia del vermell al rosat, gairebé sense llavors i de pell ferma però molt fina, és ideal per preparar plats on aquest producte sigui el principal protagonista.

 

  • Tomàquet de Pebrot: Aquesta varietat de tomàquets són allargats i amb una forma que recorda a la d’algunes varietats de pebrot. Des del punt de vista gastronòmic, són tomàquets carnosos, plens de polpa però amb poc suc, poques llavors, molt petites, i amb algun espai buit a l’interior.

WhatsApp Image 2017-08-08 at 14.15.31

Si ets amant del tomàquet i vols tornar a assaborir un tomàquet dels de tota la vida, no ho dubtis i consulta la nostra carta per descobrir el sabor més autèntic d’un dels productes estrella de la cuina mediterrània.